BUKIT TIMAH CAMPUS

The National University of Singapore Faculty of Law returned to the historic Bukit Timah Campus, home of the original college with its cloistered quadrangles. The project’s fast track programme allowed only twelve months for completion of new facilities to the campus. Yet there was a strong acknowledgement of the desire and need to preserve the existing character of the place.

Our research brought on understanding of site and campus history and how to balance the built heritage and historic landscape with the needs of new facilities, students and staff. ICN worked with the architects re-capturing the ambience of the original campus with formal planting and bold terraces for circulation, events and simple casual student gatherings. A subtle palette of planting achieves a soft and muted look to enhance the traditional quadrangle spaces. Connecting pavements and new courts were surrounded with shading trees achieving a distinctive appearance for the rejuvenated academic precinct creating a mature and timeless quality for aspiring students.

PROFESSIONAL SCOPE:

  • Heritage landscape research
  • Design and documentation
  • Implementation inspections

LANDSCAPES FEATURES:

  • Tree preservation and heritage conservation
  • Garden courts and entrances
  • Campus landscape plazas
Nus%20campus%20-%20%2001